top of page

Sat, Oct 12

|

Haskovo

"Аз съм тук, мамо"

Откъде започва успехът ни? Започва от нашата майка! Как ни достига успехът? Как може да дойде в живота ни? Когато майка ни е добре дошла да дойде при нас, почитайки я като наша майка!

Registration is Closed
See other events
"Аз съм тук, мамо"
"Аз съм тук, мамо"

Време и място

Oct 12, 2019, 7:00 PM GMT+3

Haskovo, Haskovo, Bulgaria

За събитието

“Успехът има лицето на майката” Берт Хелингер Често ние разграничаваме сферите на живота ни от една страна на семейно и лично удовлетворение и щастие, и от друга на работа и свързаните с нея успехи и професионални взаимоотношения, живеейки с мисълта, че имаме правото и силата да разделим тези два жизнено важни аспекти… Така или иначе те следват едни и същи закони: за успеха и неуспеха, за късмета и нещастието, същите закони и правила за живота и любовта. В началото семейните констелации са се прилагали предимно в контекст на личните отношения, вадейки на бял свят основните порядки на любовта, според които нашите връзки са успешни или не. С годините и развитието на метода той намира място и в контекста на професионалното развитие, изследвайки законите на успеха и неуспеха, ставайки ясно, че и те спазват същите правила на живота и любовта. Защото точно тези закони се придвижват далеч отвъд границите на съвестта, разума, който се е сформирал в ранна детска възраст и се развива и до днес на база житейската ни опитност…  

Ако погледнем на житейския успех като линия на времето, ще осъзнаем, че първият ни успех в живота е бил нашето раждане. Момент, в който е трябвало да докажем, че можем да се справим с трудностите, които ни поднася света, да се преборим за правото си да бъдем на този свят! Точно точи първичен успех продължава да ни подкрепя през целият ни живот. От Този опит продължаваме да получаваме сили да се утвърждаваме и отстояваме успешно и по-късно през живота.  

Следващият значителен успех в живота е движението към майка ни. Която е била по отношение на нас там за да ни нахрани. С нейното мляко и грижа ние отново взема живота от нея, но този път отвън. Приемайки я за извор на живот, с всичко, което се прелива от нея към нас, ние приемаме собственото си съществуване. За това и доколкото приемаме майка си, дотолкова и ние приемаме живота си като цяло. Това приемане е активен процес, защото трябва да сучем, за да можем да се нахраним. Трябва да се заговорим/обадим, за да дойде тя на помощ. Трябва да се радваме на това, което ни дава тя и да го покажем… Чрез майките ни ние се обогатяваме.  

В последствие живота ни показва, че тези, които са успели изцяло да приемат майка си такава каквато е, стават успешни и щастливи. Защото както ние се отнасяме към майка си, така се отнасяме и към нашите житейски сфери като цяло. Доколкото отхвърляме майка си, ние също отхвърляме живота, връзките си и работните си занимания. И съответно в същата степен животът , партньорите ни и работата ни ни отхвърлят. Тези, които имат резерви срещу майките си, също имат резерви и срещу живота. Точно както техните майки се оттеглят от тях в резултат на своите резерви и отхвърляне, така и животът и успехът се оттеглят от тях.  

Откъде започва успехът ни? Започва от нашата майка! Как ни достига успехът? Как може да дойде в живота ни? Когато майка ни е добре дошла да дойде при нас, почитайки я като наша майка! Източник: https://www.hellinger.com/ Превод и адаптация: Николета Митева  

На 12 октомври, от 10 до 17 часа, ние, Тодорка и Николета Митеви, Ви каним заедно на пътешествие, в което да изследваме и преоткрием връзката с майките ни!    

В преживелишната група всеки от присъстващите ще има възможност да вземе участие като наблюдател/участник в процесите или да бъде работено с негова тема, при предварителна заявка.

Share This Event

bottom of page