top of page

Fri, Jun 04

|

Osikovitsa

Интегрален ритрийт - ум, душа и тяло

Първото по рода си тридневно събитие, което ще обхване трите най-важни аспекта от интегралния начин на живот: ум, душа и тяло. От 4 до 6 юни, ние, Salty Fantasy и център “Интегрален Живот”, имаме удоволствието да Ви поканим на съвместния ни Интегрален Ритрийт на открито в село Осиковица. Registration is Closed
See other events
Интегрален ритрийт - ум, душа и тяло
Интегрален ритрийт - ум, душа и тяло

Време и място

Jun 04, 2021, 10:00 AM – Jun 06, 2021, 6:00 PM

Osikovitsa, 2164 Osikovitsa, Bulgaria

За събитието

Първото по рода си тридневно събитие, което ще обхване трите най-важни аспекта от интегралния начин на живот: ум, душа и тяло. 

От 4 до 6 юни, ние, Salty Fantasy и център “Интегрален Живот”, имаме удоволствието да Ви поканим на съвместния ни Интегрален Ритрийт на открито в село Осиковица.

По време на тридневното ни пътешествие, чрез методите “Фамилни и системни констелации”, Интегративно дишане и Пилатес, заедно ще направим първата крачка към най-важния човек - към нас самите!

Всяка сутрин ще започваме с практика по Пилатес, за да тонизираме телата си за предстоящия ден. През деня ще практикуваме дихателни и констелационни практики.

Привечер ще отпуснем телата си след ползотворната работа с приятен и релаксиращ стречинг. След вечеря пък ще работим върху притеснението си пред публика, забавлявайки се и пеейки на караоке.

За наши любезни домакини избрахме “The Originals”, художествена галерия парк, където ще се “нахраним” освен духовно, а и културно, благодарение на уникалната колекция от скулптури на известния български творец Павел Койчев. Вълшебната локация се намира едва на 67 км. от София по магистрала Хемус, сгушена в Етрополския балкан и заобиколена от десетки интересни места за посещение. 

Събитието предлага пълен пансион: ще има възможност, по ваше желание, за осигурена закуска, обяд и вечеря - заедно и по отделно.

Подготвили сме специална разходка, по време на която да опознаем красивия регион. Очаквайте скоро повече информация и за нея. 

*При желание може да носите храна и питиета по ваш вкус. *Напитките по време на събитието се заплащат отделно.

Програма за събитието: Ден  (Петък, 4.06): 9:00ч. - 12:00ч.: Пристигане и настаняване 12:00ч. - 13:00ч.: Обяд 13:30ч. - 16:30ч.: Разходка из Етрополския балкан 16:40ч. - 17:20ч.: Стретчинг с Ника 17:30ч. - 20:00ч.: Интегративно дишане с Теди 21:00ч. - 22:00ч.: Вечеря 22:00з. - 23:30ч.: Караоке вечер

Ден  (Събота, 5.06): 9:10ч. - 10:00 ч.: Пилатес с Ника 10:30ч. - 13:00ч.: Констелации с Ника и Теди 13:00ч. - 14:00ч.: Обедна почивка 14:00ч. - 18:00ч.: Констелации с Ника и Теди 18:00ч. - 19:00ч.: Следобеден релакс 19:20ч. - 20:00ч.: Стретчинг с Ника 20:00ч.- 20:30ч.: Вечерно споделяне с Ника и Теди 20:30ч. - 22:00ч.: Вечеря 22:00ч. - 23:00 ч.: Караоке вечер

Ден  (Неделя, 6.06): 9:10ч. - 10:00ч.: Пилатес с Ника 10:30ч. - 13:00ч.: Констелации с Ника и Теди 13:00ч. - 14:00ч.: Обедна почивка 14:00ч. - 16:00ч.: Констелации с Ника и Теди 16:00ч. - 17:00ч.: Затваряне на групата и споделяне 18:00ч.: Отпътуване към София

Цени за събитието: - Закуска: 10 лв. - Обяд/Вечеря: 25 лв. - Пълен пансион за 3-те дни: 145 лв. - Напитки: плащане на място - Двойна стая на вечер (спалня): 50 лв. - Нощувка в скулптура къща: 100 лв. - Разходка с лични автомобили: подарък - Тридневни тридневни практики: 310 лв.

Повече информация за практиките:

Интегративно дишане: Интегративното дишане комбинира различните подходи на дихателната работа, в една по-широка рамка, отваряйки пространство за широк спектър от методи и техники, което ни позволява да изберем най-подходящият подход за работа, съобразявайки се с индивидуалните нужди и проблеми на всеки един клиент.

По време на осъзнатото, свързано интензивно дишане, тялото, душата и духа се свързват в едно цяло по един съкровен начин. И това е едно от значенията на „интегративно“ – интегрирането (свързването) на тялото, духа и душата в едно. Позволявайки на дъха да тече свободно, ние позволяваме и на разделените и разпръснати части на вътрешният ни свят да се съберат отново в едно. По същият начин, по който умът се свързва отново с тялото, също така, дисоциирани части от личността могат отново да се присъединят към цялото. И това е второто значение на „интегративно“.

Фамилни и системни констелации: Констелациите са ефективен, мощен и реално осезаем метод за разкриване на несъзнателните сили, динамики и идентификации в семейството, от което произхождаме и това, което впоследствие създаваме. Чрез този метод лесно се достига до дълбоките нива на несъзнаваното, където с много нежност и разбиране поглеждаме към системата, в която живеем, като неутрален наблюдател, лекувайки нанесените ѝ рани, така че това да може реално да бъде усетено в ежедневието ни.

Чрез констелационния метод могат да бъдат превъзмогнати затрудненията, с които живеем, да излезем от порочните кръгове, в който се въртим и безуспешно се опитваме да напуснем.

Пилатес: Пилатес методът е създаден през 20-те години на миналия век от Йозеф Пилатес, като първоначалната му цел е рехабилитация на военнопленниците от войната.

Упражненията Пилатес са предназначени за постигане на добро здраве и физическа кондиция за целия спектър от възрасти. Те са особено ефективни за хора, претърпели физически травми, както и за такива, които страдат от различни типове инвалидизиращи заболявания (артрит, остеопороза, болка в гърба).

Фокусът на упражненията е върху укрепването на коремната област, увеличаване на мускулната сила и тонус, постигане на психическо равновесие и подобряване на цялостната координация, баланс и гъвкавост.

Повече подробности за водещите: Николета Митева и Тодорка Митева са единствените работещи заедно фасилитатори в България, които са дъщеря и майка. Извън работата си с метода фамилни констелации, Николета е международно сертифициран кариерен консултант и пилатес инструктор, а Тодорка е Гещалт терапевт, Интегрален консултант и Фасилитатор работа с дъха. Миксирайки логичния ум и начин на работа на Николета с по-алтернативната и интегрална страна на Тодорка, двете са създали една уникално синергична методология на работа, в която дават различни обяснения и разчитания в процеса на водене на констелационния процес.

Share This Event

bottom of page