top of page

Sat, Sep 11

|

Haskovo

Майки и Дъщери - целодневна тематична констелационна група

Registration is Closed
See other events
Майки и Дъщери - целодневна тематична констелационна група
Майки и Дъщери - целодневна тематична констелационна група

Време и място

Sep 11, 2021, 10:30 AM – 5:30 PM

Haskovo, ul. "General Radetski" 13, 6301 g.k. Lyuben Karavelov, Haskovo, Bulgaria

За събитието

✍️"В душата има две основни движение, Едното е основното движение към живота. Другото е неговата противоположност - движение към смъртта. Как се проявява всяко от тях? Движението към живота е движение към все повече, и повече. Движението към смъртта е движение към все по-малко и по-малко, и по-малко, докато накрая спре."1

Но кога точно душата ни заучава тези движения? Да се върнем много назад, в нашето детство, когато сме искали да отидем до нашата майка или баща, а тях ги е нямало там. Когато изведнъж в нас се е породило усещането за изоставеност. 

"Какво се е разиграло тогава в нашата душа? Какви чувства? И може би какъв гняв? Какво отчаяние? След това е последвало изключването, защото ситуацията е била непоносима, и вътрешното решение: "Оттеглям се; До мене няма никой; Съвсем сам съм;" Когато мяйка ни отново се е появила, сме били сдържани. Повече не сме отивали към нея. Внезапно нейният образ у нас е станал друг, образ, асоцииран с болка и упрек. Този образ ще ни съпътства през целия ни живот. Тук запова движението към по-малко.

Когато майка ни е искала да ни доближи, ние сме се отдръпвали. Повече не сме я търсили. Това ще продължи през целия ни живот. Винаги, когато другите с обич са се отваряли за нас, сме изпитвали страх и сме се затваряли в себе си, заключвали сме сърцето си. Вместо да откликнем, сме се отдръпвали. 

После това ще се повтаря по същия начин, например във връзката с интимния ни партньор. Вместо да откликнем, се оттегляме. Когато другият ни доближава, ние се отдръпваме. Всичко, което се случва, е движение към по-малко. Сега въпросът е как можем да обърнем това движение, как да се освободим от тази травма? 

Това може да се получи само там, където е започнало - при майката."2

На 11 септември, от 10:30 до 17:30, ние, Тодорка и Николета, майка и дъщеря, ви каним на едно пътешествие за майки и дъщери, в което да изследваме връзката с нашите майки. Каним ви заедно да надникнем в отношенията между нас и нашите родни майки и връзката на детето в нас с неговата вътрешна майка. 

По време на групата ще имате възможност да вземете участие в груповите упражнения и да поставите индивидуален въпрос, който, заедно, да разгледаме в констелационното поле. 

*Предвид ограниченото време ще се постараем да разгледаме темата на всеки от участниците, но не можем да гарантираме индивидуална констелация за всеки.

Цена за участие: 80 лв.

За запазване на място: 

0886 004 096 - Теди

0885 511 717 - Ника

1,2 - източник: "Медитации", автор: Берт Хелингер

Share This Event

bottom of page