top of page

Sun, Feb 09

|

Haskovo

"Моят баща - моята сила"

Моят баща, моя сила? Замисляли ли сте се колко видове контакт с бащата познавате? Сигурно толкова, колкото са и бащините фигури, които сте имали в живота си до момента...

Registration is Closed
See other events
"Моят баща - моята сила"
"Моят баща - моята сила"

Време и място

Feb 09, 2020, 10:00 AM

Haskovo, Haskovo, Bulgaria

За събитието

Моят баща, моя сила? Замисляли ли сте се колко видове контакт с бащата познавате? Сигурно толкова, колкото са и бащините фигури, които сте имали в живота си до момента... Каним ви задно да изследваме през метода на фамилните констелации взаимоотношенията с бащите ни и как те оказват към днешна дата влияние на партньорските ни взаимоотношения! Каним ви заедно да потърсим сигурността в нас и в защитена среда да изследваме контакта с бащите ни, свързвайки се по един феноменологичен начин с нашия вътрешен баща! На 9 февруари, неделя, в рамките на няколко часа, ще се опитаме да обобщим видовете връзка с този толкова важен за всички нас - значим друг! Защото бащите както могат да бъдат нашите герои, така могат да са и нашите врагове… и/или всичко това в един наш живот.  

В неделния ден ще се опитаме да изследваме едни от най-често срещаните мисловни модели по отношение на бащата: I. Моделът на негативната връзката: “Моят баща е най-лошото в живота ми”, “Моят баща е най-големия ми срам”, “Понякога имам чувство, че не се виждаме и не знаем нищо един за друг, а той живее с нас”, “Един отвратителен стар алкохолизиран дърдорко” и т.н. II. Моделът на отсъстващата връзка: “Не зная, кой е баща ми - не съм го виждал/а никога”, “Нямам баща, нямам контакт, не желая да го познавам“, „Майка ми ме е отгледала сама.”, “Той е изоставил майка ми бременна и аз нямам баща, какво като ме е създал?”; III. Моделът на амбивалентната връзка: “Понякога чувствам подкрепа, друг път той ме ползва за своя душевна опора”, “Появява се и пак изчезва”, “ Задоволява ми материалните нужди, но бих искал/а да бъда неговата работа/хоби”... и т.н.; IV. Моделът на позитивна връзка: “Моят идол... най-добрият мъж в живота ми”, “Минаха години от смъртта му, но той е номер едно в живота ми”, “Мама не заслужаваше баща ми...”.  

Къде е истината? Възможно ли е “съвършеният” баща да не е позволявал да се свържете с мама? Възможно ли е майката, която е “отдала живота си” да ви е дала гласно или негласно послание “да не получаваш от баща си”?  

Каним Ви да изследваме в защитена среда връзката с бащата. Да го видим и с неговите дефицити, и с неговите капацитети, стремейки се в края на деня да можем да си кажем: “ Благодаря за това, което ми даде, тате. Онова, което не можа ще си набавя сам/а! test test test

Share This Event

bottom of page