top of page

Отзиви от наши клиенти

М.К.

Собственик на салон за красота

„Има много причини  поради които посещавам групите на Николета Митева и Тодорка Митева. Ще кажа само две, които са наистина важни за мен, а вие сами ще решите дали да им се доверите.

В 21 век психологията  и нуждата на българина да посещава групи и лична терапия все повече навлиза в нашия живот. Преди  около 5 години  когато на мен ми се наложи да тръгна по този път не съм и очаквала  каква промяна ще настъпи в моя живот.

Първата причина поради която избрах да работя с тях  е че за  мен те са истински професионалисти. Освен, че са професионалисти в работата си обаче, те не са изгубили човешкото в себе си. В този свят, в който в момента живеем, е много трудно  да се довериш и да работиш с някого. Имала съм възможността  да говоря и с други терапевти, но тогава виждам разликата, която ме е накарала вече толкова години да се доверявам на център "Интегрален живот". Те докоснаха сърцето ми с тяхната човечност, искреност и най-вече с това, че те имат много лична  работа със себе си. Те не спират да се надграждат и да се обучават. Наистина важното  за мен е и техния житейски опит. Защото едно е някой да ти предаде нещо научено и прочетено, съвсем друго е да ти  предаде нещо, което той самия е преживял, изпитал и справил се с него.

 

Благодаря ви момичета, от сърце  ви  благодаря  за възможността  да се докосна до тази магия!

М.Н.

Специалист обмен на данни

"Работата с Николета, през метода Фамилни и системни констелации, ми помогна да осъзная своите защитни механизми, които бяха повече пречка отколкото работещ ресурс. След няколко сесии вече можем да надграждаме новите перспективи и интегрираме различни подходи към предизвикателствата, които предстоят в живота ми."

Д.Н.

Финансист

"Изключително благодарна съм на екипа на Център „Интегрален живот“. С тяхна помощ намерих пътеката в живота, която отдавна бях загубила. Безкрайно благодаря за високия професионализъм, за приятелското отношение и най-вече за дискретността и усещането за безопасност, при всяка наша среща. Върнахте усмивката ми."

Валентина Грозева

Психолог

"Крачката да се изправиш пред себе си е нелека задача и да застъпиш себе си пред обществото с лицето и името си. Аз имах сериозен проблем със своето  професионално себезаявяване. Години наред се самосъботирах с множество отлагания и оправдания за невъзможността да се изразя като специалист на частна практика.
Николета Митева  можа да структурира моето мислене в посока себеградеж, а не себеразпад. Можа да структурира кариерната ми идея  и нейното случване поетапно. Оказа ми професионална подкрепа и наставничество в моментите на несигурност и желание за отказ. Мотивираме в онези моменти, в които аз не си вярвах, да си повярвам отново. Показа ми необходимостта да ценя труда си и да отстоявам граници, да пазя правата си.

Какво да кажа, толкова съм й благодарна!
Препоръчвам Ви по стълбицата на успеха, на пътя към вас да потърсите нейната професионална подкрепа."

 

В.Б.

Програмист

"Николета има индивидуален подход, нещо от крайна за мен важност при метода на семейните констелации. По време на сесията човек не се чувства сякаш бива насилен в дадена посока, но в същото време подкрепен и насочен от внимателните ѝ въпроси. Също така много ми допада реализмът, с който Николета подхожда към процеса, вместо измислени обещания за грандиозен катарзис след 40-50-60."

Х.Т.

Спедитор

"Докосването до груповите и индивидуалните констелации ни спомага да видим, че не всичко започва от теб самия. Преживяване, което трудно може да се опише с думи, защото там говорят само емоциите. Невероятните, всеотдайни, даващи и подкрепящи Ника и Теди са абсолютни професионалисти и превръщат това „преживяване“ в „изживяване“.

Както Юнг казва: „Който търси извън себе си, сънува; който търси в себе си, се пробужда“.

М.А.

Специалист клинични проучвания

"Започнах работа с Ника в началото на 2021 с две групови констелации на различни теми. Благодарение на нейният професионализъм и отдаденост разбрах за себе си много неща и успях да изчистя част от стари травми. След известно време се престраших да отида на индивидуална констелация. Това беше изживяване, което не ми се беше случвало до момента. Преди нея имах горчив опит с други констелатори. След работата с нея и индивидуалната работа, смятам че констелацията е метод, който наистина помага на хората да осъзнават и решават проблемите си. Със сигурност ще продължа работа с нея по няколко причини. Първо Ника води констелациите без напрежение и много спокойно. Най-важното за мен е, че тя не подава директни отговори на възникналите въпроси, а води бавно човека към неговите правилни отговори. Второ задава правилните въпроси, което води до откриване на други проблеми, не само на този който е цел на констелацията. Това лично на мен ми помага много, за да осъзная всъщност как един и същ проблем се отразява в различни сфери на живота ми. Трето, в нейно присъствие се чувствам спокойна и като човек, който трудно си показва емоциите успявам пред нея да ги изразя точно такива, каквито са без притеснение. Пожелавам на Ника и екипа на Център “Интегрален живот”, много успехи и много доволни и осъзнати клиенти."

М.Д.

Доктор

"Когато за първи път се докоснах до метода “Семейни констелации” нямах никакви очаквания, но благодарение на отношението което Николета използва по време на терапия за мен беше впечатляващо! Лично аз не съм от хората, които лесно се поддават на този тип методи, но определено след проведената сесия се почувствах облекчение, а ефектът се забеляза непосредствено след проведената ни среща. Не очаквах, че моите проблеми имат “семейно” минало, но резултата беше впечатляващ. Помогна ми да взема решения, които за мен бяха правилни и да имам по-голяма вяра в себе си. Затова с две ръце бих препоръчала център “Интегрален живот” - място където можеш да се чувстваш себе си, без да се осъждане и вина."

А.Н.

Копирайтър

„Имала съм няколко индивидуални констелации с Николета Митева и бях впечатлена от прецизността и добронамереността на работата й! Николета води констелациите по естествен, сигурен и креативен начин, който с лекота разкрива неосъзнати гледни точки, скрити очаквания, непризнати страхове. В констелациите с нея някак от само себе си изкристализират нови начини за действие и възприятие, както и за свързване с другите по здравословен и възнаграждаващ начин, чрез спонтанното изразяване на автентичната същност - такава, каквато е!"

bottom of page